top of page

Varför QvaLity Kigers?

Hej!

Välkommen till min allra första hemsida gällande aveln för mina kigermustanger. Jag har lovat mig själv att förklara "felstavningen" av QvaLity som för mig är helt rätt stavat. QvaLity kommer från mitt firmanamn QvaLi som jag tog när jag startade min frisörfirma. Jag ville känna att namnet hade med mig att göra, alltså personligt, så det blev en kombination av mina föräldrars efternamn Qvarnlöf och Lidén. När det sen begav sig till att min dröm blev sann att äga kigermustanger och bedriva avel så var det givet att även ha med det här för att associera tillbaka till mig. QvaLi och Kvalitet ihop fick bli QvaLity och såklart förkortning på kigermustanger, Kigers! Så QvaLity Kigers är det namn mi avel går under och i hästarnas stam förkortas det med QLK så ser ni en kigermustang med QLK och namnet så kommer den uppfödningen från mig. Det går att kika i blå basen och söka på tex TK Viho så kommer det upp alla registrerade avkommor, dock under två poster då den ena går under det svenska passet (korsningar härstammade til Viho) och den andra från registrering i KHAR (kigerhorse association registry) där alla renrasiga kigers finns med. Mer om registrering i KHAR osv kommer i ett senare inlägg. För att kolla stam kan ni även söka på hästens namn eller ägare för att få fram en eller flera hästar på kigerdirectory som Viho's uppfödare Anna Karlberg tagit fram. En riktigt proffsig och lättorienterad sida. Länkar til den här: https://www.kigerdirectory.com/


Glöm inte att besöka vår förenings sida också och läs om kigermustangen och dess historia. https://www.skim.se/


Tack för att du kikade in! /Helena

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page